Wagyu på grillen

Vi har købt 4 tons Wagyu-kød, der kommer på grillen fra uge 8 2016.

Wagyu-kødet vil være en fast del af sortimentet om mandagen, tirsdagen og onsdagen fra uge 8 og frem til midten af april 2016, eller så længe lager haves.

Wagyu er en kvægrace, som er berømt for sin smag og fedtmarmorering. Navnet Wagyu er en sammentrækning af de japanske ord wa- (=japansk) og -gyu (=ko).

Flammens Wagyu-kød stammer fra Australien, som har den største produktion udenfor Japan.

Den særlige fedtsætning hos Wagyu gør, at den i højere grad sætter fedtet inde i musklerne, mens mængden af det udvendige fedt er mindre. Det bidrager til en langt kraftigere smag. Samtidig er det intramuskulære fedt kendetegnet ved at have en sundere fedtsyresammensætning med mindre mættet fedt og højere indhold af Omega-3 og Omega-6 fedtsyrer.

Kødet er mørt, samtidig med at det har en meget karakteristisk og saftig smag på grund af kødets fedtmarmorering.