Historien om Restaurant Flammen

Restaurant Flammen er en dansk, familieejet restaurantkæde med 14 restauranter i Danmark.

Restaurant Flammen er mere end bare en restaurantkæde. Flammen er en families ønske om at skabe et hyggeligt sted for alle, med noget for enhver smag og hvor man på god sønderjysk manér bliver richte godt sat (rigsdansk: rigtig godt mæt), uden at det har kostet en bondegård.

Fra høkerkro til Flammen

Den familie er familien Rosenfeldt Sunddal (mor Ketty, far Flemming, sønnen Martin og datteren Kristina). En Sønderjysk familie, der startede en købmandsbutik i den lille by Fole, placeret solidt mellem Haderslev og Ribe. Familien har altid haft en stor interesse for mad og vin, så de fandt derfor på at udvide butikken med lidt hyggelige vinsmagningsaftener med småretter. Det udviklede sig hurtigt, da disse aftener blev meget populære. Så familien valgte at udvide og lave en reel kro. Den kro er Fole Høkerkro. Den har startet hele Flammen-eventyret, og den eksisterer stadig i Fole i dag, hvor den kører som kro med grillbuffet.

Familien holdt af at drive kroen og at arbejde sammen, og de snakkede tit om at udvide og måske skabe noget helt nyt. Idéen til konceptet med en stor grillbuffet med noget for enhver smag opstod i 1996 og blev udviklet på og testet igennem årene.

En stor Flammefamilie

Familien havde brugt nogle år på at udvikle det helt rigtige koncept, finde det rigtige mad og skabe Flammen, som vi kender den i dag. Familien ville starte i Kolding med en restaurant og spurgte banken efter lån. Den første bank afviste, men næste bank troede på deres drøm og hjalp dem videre. Det var bare ikke helt nok, så familien måtte skrabe penge sammen, hvor de kunne. Sønnen Martin solgte sin bil og datteren Kristina sin hest.

I 2009 tog familien springet og åbnede deres allerførste Restaurant Flammen. Det blev Kolding, hvor restauranten stadig ligger i dag. Faktisk har Kolding-restaurantens bestyrer Alis været med fra starten. Hun kom med fra Fole Høkerkro, hvor hun arbejdede sammen med familien.

I starten trak familien på venner og bekendte, som hjalp til som udskærere, tjenere og i køkkenet. Flere af medarbejderne, som var med fra start, er i dag med til at drive virksomheden.

Flammen voksede

To år efter Kolding-restauranten kom til verden, startede familien en ny op i Odense. De mærkede meget hurtigt efterspørgslen, så Flammen bredte sig hurtigt til hele landet.

I dag har vi 14 restauranter rundt i hele landet og har netop udvidet til Tyskland, hvor vores første udenlandske restaurant ligger i Hamborg.

Stærke værdier

Værdierne på Restaurant Flammen stammer alle fra Fole Høkerkro, hvor en stor grillbuffet med mad fra gode råvarer og visionen om, at alle gæster skal gøres tilfredse fortsat bæres videre.

 

Vi glæder os til at tage imod jer på Restaurant Flammen.

 

Find en restaurant

dansk English Deutsch