Mortensaften 2018

Vi kører Mortensaftenmenu fra den 10. – 21. november 2018, sammen med vores kæmpe grillbuffet. Menuen består af andebryst, Flammens rødkål og andesovs.

And er en meget populær spise i Danmark. Det er noget, vi ikke får så tit, da det er en spise, der har lidt en særlig plads i vores hjerter. Noget vi får til specielle begivenheder. Vi forbinder nemlig ofte and med juleaften, og det er en aften, der vækker nostalgi og gode minder hos de fleste.

Heldigvis, kan vi få lov til at tyvstarte lidt med at spise and. Det gør vi nemlig hvert år på Mortensaften den 10. november. Det gør vi også på Flammen. Vi fortsætter en god tradition og sætter and, Flammens rødkål og andesovs på menuen lørdag den 10. november. Men hvorfor stoppe der – Vi elsker and, så vi holder Mortensaften helt indtil den 21. november.

Hvis I gerne vil spise ude på Mortensaften, så giv os et ring eller bestil bord herunder, så skal vi nok sørge for maden på jeres Mortensaften.

Vi glæder os til at se jer.

 

Priser:

Vores Mortensaftenbuffet indgår som en del af vores normale buffet og priserne er derfor den samme:

Søndag-torsdag 199kr. pr. person

Fredag, lørdag og helligdage 219kr. pr. person

 

Historien om Mortensaften

Selvom Mortensaften især er udbredt i Danmark, er historien om Morten er ikke dansk og egentlig hedder hovedpersonen slet ikke Morten. Han hedder Martin, men det navn kendte vi ikke i Danmark, da historien kom hertil, så vi ændrede det til Morten. 

Martin af Tours levede i Romeriget i 300-tallet. Og historien om ham er faktisk ret speciel.

Martin var et godt menneske med et varmt hjerte for de fattige og de svage. Han gjorde mange gode gerninger, der gav ham et rygte for at være en god mand. Hans gode ry gjorde, at befolkningen i Tours ville gøre ham til Biskop. Det ville Martin ikke, så han gemte sig i en gåsesti, så de ikke ville finde ham. Men gæssene skræppede op, så han blev opdaget.

Da Martin blev Biskop bestemte han, at en aften om året skulle hele befolkningen spise gås til aftensmad. Det var hans hævn over gæssene.

Den tradition har vi taget til os i Danmark. Hvert år på den 10. november spiser vi and. I gamle dage var det naturligvis gås, men nu er det blevet til and. Sammen med anden spiser vi kartofler, rødkål og andesovs.

Men hvorfor spiser vi så and og ikke gås?

Traditionen er særligt blevet stor i Danmark, hvor vi hvert år fejrer Mortensaften med and, rødkål, kartofler og andesovs.

Men sådan har det ikke altid været. Martin af Tours havde jo, som hævn over gæssene, bestemt at alle skulle spise gås til aftensmad.

Det ændrede sig hurtigt fra gås til and i Danmark, da gæs simpelthen var for dyre. Ænder derimod havde vi lettere adgang til, så det blev stille og roligt helt normalt at spise and i stedet for gås på Mortensaften i Danmark.

dansk English Deutsch