Opskrift på Kettys solæg

Den sønderjyske påsketradition er i buffeten fra den 13. til den 22. april. Her er Kettys opskrift. 

OBS: Æggene skal laves minimum 2-3 dage før de skal bruges. 

 

Her er opskriften på Kettys hjemmelavede solæg: 

  • 20 æg (gerne små eller medium)
  • Skallerne af 2 løg
  • 8 spsk salt
  • 2 L vand

Tilberedning: 

1. Kog æggene i min. 30-40 min. 


2. Lad æggene køle lidt af og knus herefter skallen (så det flotte marmor-mønster kan dannes).


3. Kog vandet op med salt og løgskaller, som giver den gode farve til mønsteret. 


4. Lad lagen køle lidt af og hæld den over æggene - lagen skal dække æggene. 


5. Aggene skal stå i minimum 2-3 dage, før de kan serveres. De kan holde sig i 2-3 uger. 

dansk English Deutsch