Opskrift på Kettys solæg
Den sønderjyske påsketradition er i buffeten fra den 13. til den 22. april. Her er Kettys opskrift.
OBS: Æggene skal laves minimum 2-3 dage før de skal bruges.
Her er opskriften på Kettys hjemmelavede solæg:
- 20 æg (gerne små eller medium)
- Skallerne af 2 løg
- 8 spsk salt
- 2 L vand
Tilberedning:
1. Kog æggene i min. 30-40 min.
2. Lad æggene køle lidt af og knus herefter skallen (så det flotte marmor-mønster kan dannes).
3. Kog vandet op med salt og løgskaller, som giver den gode farve til mønsteret.
4. Lad lagen køle lidt af og hæld den over æggene - lagen skal dække æggene.
5. Æggene skal stå i minimum 2-3 dage, før de kan serveres. De kan holde sig i 2-3 uger.