Socialt ansvar

Vi opruster nu kampen mod madspild. Læs om alt det vi gør for at minimere madspild herunder

Der er ingen grund til at lade god mad gå til spilde. Fordi det er noget vi er vokset op med, så ligger det dybt i os.

For at begrænse madspild, gør vi flere ting, som du kan læse om herunder.

Vi uddanner dygtige og ansvarsfulde medarbejdere, der har fokus på madspild. Vi ser blandt andet hver dag på, hvor meget mad vi skal forberede i forhold til, hvor mange gæster vi får.

Det er samtidig vigtigt for os, at der er nok mad til alle gæster og at ingen går forgæves i buffeten. Derfor vil der være en smule mad tilovers hver aften. Men det går ikke til spilde – hør bare her hvordan vi sikrer det

1. langt det meste af vores overskud bliver pakket i lykkebokse, som købes via TooGoodToGo

2. Er der mere overskud i vores salatbar, bruger vi dette til at lave vores egen tappanade – har du prøvet den? Hvis ikke, så er du gået glip af noget, vi siger det bare

3. Har vi blandt andet kalveculotte og okseudskæringer tilovers på grillen, gør vi som vores bedsteforældre; vi bruger det til gryderetter – det er det vi kalder simremad

4. Er der brød til overs fra aftenen inden, laver vi lækre og sprøde brødcroutoner.

Vores samarbejde med Too Good To Go

Bekæmpelse af madspild har altid stået højt på agendaen hos Restaurant Flammen, vores brød bliver til croutoner, grøntsager bliver til pesto, og vores endeskiver fra kalveculotte og okseudskæringer bliver til gryderetter. Læs mere om dette længere ned på siden. 

Alligevel går der mad til spilde, når vores restauranter lukker ned for buffeten om aftenen. Vi har derfor lavet et samarbejde med Too Good To Go. Fra den 3. februar 2020 vil den mad, der ikke kan genanvendes, blive pakket i såkaldt lykkebokse og solgt til nedsat pris via madspildsappen Too Good To Go. Efter bestilling kan maden hentes i den valgte Restaurant Flammen i op til en time før lukketid. Maden leveres naturligvis i bionedbrydelig emballage. 

Vores medarbejdere bliver trænet i minimering af spild

“Vores medarbejdere yder allerede en kæmpe indsats mod madspild og bliver trænet i minimering af spild af vores kvalitetsafdeling. Men der er stadig noget at komme efter, og derfor var Too Good To Go et naturligt næste skridt. Med salg af lykkebokse minimerer vi ikke bare madspildet, vi gør også vores gæster glade, fordi de får mulighed for at købe et varieret måltid mad til et beskedent beløb,” siger Piet Klein, der er administrerende direktør for Flammen. 

“Vi har fået meget positiv respons på konceptet fra både gæster og medarbejdere. Too Good To Go har vist sig at være et rigtigt godt supplement til vores eksisterende indsats og er med til øge ansvarligheden for såvel maden som klimaet blandt vores medarbejdere.” fortsætter Piet Klein. 

Udover dette bliver alle vores medarbejdere trænet i hygiejne og håndtering af fødevarer. Så når du møder en Flammen-medarbejder i restauranten, kan du være helt sikker på, at vedkommende har styr på hygiejne og det gælder også deres kollegaer ude i køkkenet selvfølgelig. Læs meget mere om vores håndtering af hygiejne, smileyrapport og meget mere her

To forskellige Lykkebokse

Alle Flammens restauranter vil tilbyde to forskellige typer lykkebokse: En varieret lykkeboks med forskellige kødvarianter, salat og tilbehør og en vegertarboks med blandet salat og tilbehør. 

Lykkebokse fra Flammen vil være tilgængelige i følgende byer fra 3. februar: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Glostrup, Herning, Horsens, Kolding, København (H. C. Andersens Blvd.), København (Nyropsgade) Næstved, Odense, Randers, Roskilde, Vejle og Viborg.

Læs mere om Too Good To Go her.

Men det er ikke det eneste vi gør.  

Tappanade:

En god tappanade kræver nogle smagfulde grøntsager, der både kan være friske, syltede og bagte. Når vi har overskud fra salatbaren, bruger vi det meste af dette til at lave en lækker smagfuld tappanade. Vi bager ingredienserne ved 75 grader og blander det sammen med krydderier og olien fra de oliven og soltørrede tomater vi har brugt. På den måde får vi brugt ALT og smider kun emballagen til genbrug – hokus pokus ingen madspild i fokus.

Simregryde

Vi kender den vist alle fra vores bedsteforældre – en god gryderet med enten kartoffelmos eller ris. Ja måske tog vi bare af ren pli lidt grøntsager til. Men smagsløgene blev mættede og det samme gjorde maven. Vores simregryder har også simret i flere timer, så den måde indeholder masser af smag og mørt kød. Du kan både finde vores gullashragout og vores ølsmiregryde når du besøger os. Og principperne er de samme. Udover at de har simret i lang tid, indeholder de overskud af kalve- og okseudskæringer. På den måde undgår vi madspild af vores kødudskæringer.

Croutoner

Hver aften serverer vi friskt brød. Vi smider naturligvis ikke resterne ud, men vi opbevarer dem til næste dag. Her skærer vi dem i mindre stykker, pensler dem med en god olivenolie og tilfører salt. Herefter bager vi dem i ovnen og ud kommer de lækreste sprøde brødcroutoner. Tip; prøv dem med vores tappanade – det er både lækkert og så kan du med god samvittighed sige, at du i dag også har været med til at undgå madspild.

croutoner fra Flammen

Men vi gør endnu mere for miljøet...

Det dejlige danske vand

Flaskevand belaster miljøet. Vi har derfor valgt at bruge vores eget danske drikkevand – som jo faktisk også er noget af verdens bedste og reneste. Vi tapper vandet, filtrerer det, nedkøler det og serverer det i vandkarafler i alle vores restauranter. Du kan derfor nyde et glas koldt vand i verdensklasse, og så er det dansk.

dansk vand fra flammen

Lavazza kaffe – bæredygtighed, god kaffe og samvittighed i én kop

I alle vores restauranter serverer vi den lækre Lavazza kaffe i flere afskygninger. Kaffen er både økologisk og UTZ certificeret. Lavazza-familien er italiensk og har fokus på bæredygtighed. Deres mål er at skabe en kontinuerlig cyklus, hvori produkt- og procesinnovation, enestående kvaliteter og bæredygtighed understøtter hinanden.

Lavazza kaffe

... men det stopper ikke her...

Vidste du, at vores affald genanvendes og bliver til nye råvarer?

Hver uge kommer skraldebilerne fra Marius Pedersen A/S forbi alle vores restauranter. De kommer for at hente affald. Det er lige fra papaffald til brugt fritureolie m.m. Affaldet køres til miljøgodkendte behandlingsanlæg – f.eks. Marius Pedersen A/S’ egne anlæg - hvor det bliver behandlet og efterfølgende afsat til genanvendelse:

Pap: alt vores papaffald bliver genanvendt til nyt pap f.eks. æggebakker, skotøjsæsker, toilet- og køkkenruller etc.

Brugt fritureolie: Den fritureolie, vi har brugt, bliver også genanvendt. Når de har afhentet fritureolien afleveres den til genanvendelse på miljøgodkendt behandlingsanlæg.
Her gennemgår olien en rensning og filtrering, så evt. madrester sorteres fra. Herefter forarbejdes fritureolien til biodiesel. Biodiesel kan anvendes dels som et CO2-neutralt brændstof i dieselmotorer, og dels som biofyringsolie.

Madaffald: Som du har læst tidligere, mindsker vi madspild på mange forskellige måder, men der er noget mad, som bliver til affald. Men dette går heller ikke til spilde.
Madaffaldet, som bliver afhentet hos os, bliver forarbejdet til biomasse på deres forbehandlingsanlæg. Biomasse er en grødmasse bestående af madaffald tilsat vand.
Biomassen transporteres til et biogasanlæg, hvor det omdannes til grøn energi – til f.eks. el og varme. Restproduktet anvendes som gødning på marker.

Glasemballage: Når de afhenter glasemballage, bliver det kørt til miljøgodkendte behandlingsanlæg, hvor glasset sorteres i farver, neddeles og smeltes om til nye pantløse flasker og konserves glas. 

Vi er glade for, at vi sammen med Marius Pedersen A/S er med til at gøre alt dette.
Vi kan derfor med god samvittighed kalde spandene, som vores affald kommes i, for en ressourcespand og ikke en affaldsspand.

Fra den 1/1-2021 træder en revideret affaldslovgivning i kraft, som betyder, at vi skal sortere mere affald til genanvendelse. Vi er heldigvis allerede på forkant.

 

Har du lyst til at vide mere, er du velkommen til at kontakte os på: kontakt@restaurant-flammen.dk

dansk English Deutsch
icon-dismiss
wEBSITE 660x260px NY

Vind en lækker middag for 4 personer (værdi 1.250 kr.)

Gør som 110.000 andre. Tilmeld dig Danmarks måske ”varmeste” nyhedsbrev. Du får e-mails om gode tilbud, nyheder, inspiration og lækkert indhold, som med garanti gør dig sulten!